SV Wijk aan Zee

Oranje in actie: dit zijn de mooiste avondwedstrijden van deze werkweek

Vandaag om 16:00  Tijdens het EK gaat voor veel mensen het werkende leven gewoon door. Gelukkig staan ook in de avond veel heerlijke affiches ingepland. De volgende prachtduels slepen je door de aankomende werkweek heen. meer »

Prijsvraag 2: Herken supporters en verdien De Kortste Weg naar Europa

Vandaag om 14:09  In het boek ‘De kortste weg naar Europa’ blikt schrijver Ernst Bouwes terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal verscheen al een serie voorpublicaties. Deel 22 gaat net als het vorige deel gepaard met een prijsvraag: herken personen op deze foto van de bekerwinnaars van 1961 en win een exemplaar van De Kortste Weg naar Europa. meer »

Wijnaldum, Depay en meer: de tops en flops van Oranje tegen Oekra�ne

Vandaag om 13:00  De eerste drie punten voor Oranje op het Europees Kampioenschap zijn binnen. De ploeg van Frank de Boer legde veel energie op de mat en zegevierden met 3-2 tegen Oekraïne. De volgende internationals kunnen terugkijken op een geslaagde, of juist ongelukkige start van het toernooi.  meer »

Denzel Dumfries: "Cody Gakpo zei dat ik zou gaan scoren"

Vandaag om 9:00  Hij scoorde nog nooit in Oranje. Tot zondagavond 13 juni om 22.41 uur. Denzel Dumfries kopte het Nederlands elftal na een voorzet van Nathan Aké naar de eerste drie punten op EURO 2020. Oekraïne werd in de Johan Cruijff ArenA met 3-2 verslagen. "Voor de wedstrijd zei Cody (Gakpo, red.) dat ik zou gaan scoren." meer »

Frank de Boer: "Twee tegengoals mogen ons niet overkomen"

Vandaag om 8:00  De eerste drie punten van Oranje zijn binnen van EURO 2020. Maar gemakkelijk... nee, bepaald niet. Bondscoach Frank de Boer mocht Denzel Dumfries bedanken voor kostbaar puntenverlies. Opvallend, want het Nederlands elftal speelde goed en was grotendeels heer en meester. "Maar we waren iets te gretig. Deze twee tegendoelpunten mogen ons niet overkomen." meer »

Samenvatting Nederland - Oekra�ne (3-2)

Vandaag om 7:00  Het Nederlands elftal heeft de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap winnend afgesloten. Na een boeiend duel was Oranje met 3-2 te sterk voor Oekraïne. Bekijk hier de hoogtepunten.  meer »

Dit zijn de langszittende bondscoaches op dit EK

Gisteren om 16:00  Nederland heeft met Frank de Boer één van de kortstzittende bondscoaches van het EK. Bijna negen maanden staat de trainer aan het roer bij Oranje. Alleen Slowakije en Polen switchten nog later van bondscoach in aanloop naar het EK. Wie zijn nou eigenlijk de langstzittende bondscoaches ? meer »

Op deze spelers moet Oranje letten bij Oekra�ne

Gisteren om 13:00  Oekraïne reist met grote ambities af naar Amsterdam. De ploeg van Andriy Shevchenko wil de groep met Oranje winnen. Veel prijs over de tactieken en opstellingen geeft Oekraïne niet. Shevchenko heeft ervoor gekozen om zijn ploeg zo veel mogelijk afgesloten te houden van de media. Met deze tactiek hoopt Oekraïne de nare nasmaak van het vorige EK weg te spoelen. meer »