Sponsors

RKDES 1 (zon) - SV Wijk aan Zee 1 (zon)

RKDES 1 (zon)

1 - 4

SV Wijk aan Zee 1 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

Datum

19 april 2015 14:00

Scheidsrechter

Verbij, Th.G.

Accommodatie

Sportpark Egmonderhout
Terborchlaan 329
1816MH
ALKMAAR
tel. 072-5113934

Voor het eerst dit seizoen durfde Wijk aan Zee-trainer Arvid Smit zich uit te spreken. Misschien kunnen wij wel een periode pakken''', zei de coach na afloop van de fraaie 1-4 zege op RKDES. 

Enigszins tegen de principes van Smit in had hij zijn spelers opdracht gegeven de thuisploeg met een defensief concept aan te pakken.  Als wij druk zetten, dan gaat RKDES de lange bal spelen''', concludeerde Smit.  Dat willen wij niet.  Zij moeten opbouwen en wij moeten profiteren van balverlies en snel omschakelen.

Het plaatje liep precies zoals Smit had gehoopt. De thuisploeg bouwde op het slechte veld op, maar leed regelmatig balverlies. Een kolfje naar de hand van Wijk aan Zee. Thijs Hittema en Lex Aardenburg gaven de bezoekers een 0-2 voorsprong bij rust.

Omdat de wedstrijd door een blessure een poos stil lag, was Wijk aan Zee even de concentratie kwijt. Gelukkig niet voor lang want in de slotfase gooiden Hittema en Mathijs van Hooff het duel op slot.

Wijk aan Zee blijft hiermee in het spoor van periodekoploper KDO, de komende tegenstander van Wijk aan Zee.  Bij winst is het gat nog maar drie punten.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!