Sponsors

Voetbal Academie SV Wijk aan Zee

4 december 2014 19:00


SV Wijk aan Zee start in januari 2015 met een voetbal academie. Het bestuur van SV Wijk aan Zee heeft de behoefte uitgesproken tot het spelen van selectievoetbal voor haar eerste en tweede elftal op minimaal 4e klasse niveau.

Binnen de academie wil de voetbaltechnische commissie zorg dragen voor opleiding waardoor spelers beter aansluiting zullen vinden bij het selectie voetbal voor senioren. De voetbaltechnische commissie heeft in overleg met het bestuur besloten om spelers voor deze academie uit te nodigen. Het betreft hier spelers die naar verwachting van de technische commissie tot verdergaande ontwikkeling kunnen komen om op termijn selectievoetbal te spelen.

De voetbal technische commissie (Paul Bijok en Marco Zonneveld) stelt op jaarlijkse basis in iedere lichting een lijst met namen van spelers op die hiervoor in aanmerking komen.


Wij starten met drie clusters vanaf leeftijdcategorie 2000 met “een bovenbouw, middenbouw en onderbouw”. Deze groepen worden bezet door maximaal 8 spelers. Daarnaast komen wij nog met een schaduw groep waarin spelers worden opgenomen die dicht tegen het niveau van de academie aanschuren. De samenstelling van de schaduwgroep kan regelmatig veranderen. Ieder cluster traint om de week op een vrijdag.


De academie gaat getraind worden door 1e elftal speler Huib de Vries en Artie Niesten. Huib heeft jarenlang ervaring opgedaan bij de talenten voetbalschool van Piet van der Kuijl en selectie teams van ADO’20.  Artie Niesten is een aantal jaren jeugdtrainer van ADO’20 en Wijk aan Zee geweest. Het accent van de training zal voornamelijk liggen op techniek.

Ieder kwartaal zal er geëvalueerd worden door de trainers en de technische commissie of de geselecteerde spelers hun plaats behouden in de academie. Er zal van iedere speler een rapport bijgehouden worden in een database.


Het accent van de training ligt op basis van de Wiel Coerver methode die zich specifiek richt op de techniektraining. Deze methode staat garant voor het aanleren van technische vaardigheden. Dit zijn basisvaardigheden, schijn- en passeerbewegingen, snel voetenwerk, richtingsveranderingen en traptechniek en 1 tegen situaties. Hoe meer technieken je onder de knie krijgt, hoe sterker de spelers in de wedstrijd staan. Zij weten dat zij de baas over de bal zijn en nemen graag het initiatief om te bepalen wat er met de bal gebeurd.

De spelers die worden uitgenodigd voor de voetbal academie krijgen binnenkort een mail en de spelerslijst komt voor kerst op de site.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!