Sponsors

Voorbeschouwing Kolping Boys - SV Wijk aan Zee (11mei)

8 mei 2014 22:15


Hopelijk gaat dit de laatste wedstrijd van het seizoen worden, als dit zo is dan is het allemaal goed gekomen. Komende zondag moet Wijk aan Zee een voorsprong van 17 doelpunten vasthouden op Hercules Zaandam. Onze tegenstander Kolping Boys kan zondag bij winst kampioen worden.

In principe is Wijk aan Zee zo goed als veilig maar als Hercules Zaandam in de thuiswedstrijd tegen het zonder belang speelde Meervolgels'31 een hele grote uitslag neerzet en Wijk aan Zee ruim zou verliezen dan spelen wij alsnog nacompetitie.  Dit sombere scenario is natuurlijk minieme. 

Zoals gezegd tegenstander Kolping Boys kan zondag kampioen worden als ze winnen van Wijk aan Zee of concurrent De Meteoor moet punten laten liggen. Kom dus allemaal naar Ouddorp om de jongens te steunen in deze laatste competitiewedstrijd.  De verwachting is dat er 800 toeschouwers rond de lijnen staan volgens de lokale krant.

Tegenstander Kolping Boys heeft de laatste wedstrijden heel wisselende resultaten geboekt, tegen degradant Westzaan werd er met 1-2 verloren, Meervogels'31 was thuis te sterk voor Kolping 3-1, maar vorige week was Kolping veel te sterk voor de nummer twee KFC.

Hierbij het verslag van de heenwedstrijd van december 2013.

Zonder Mike Niesten, Thijs Hittema, Bob van der Waal, Magdy Nashed en Hidde Fenenga was het wel te verwachten dat het tegen de koploper Kolping Boys een moeilijke wedstrijd zou worden. Helaas gebeurde dit ook, Wijk aan Zee ging keihard onderuit met 1-4.

Met Calvin de Groot die zijn officiële competitiedebuut maakte in Wijk aan Zee 1 en verder had Hilmar het ijzersterke verdedigingsduo Joost/Richard uit elkaar gehaald, Richard werd doorgeschoven naar het middenveld en Mathieu speelde op de plek van Richard.

Helaas lag de bal al na 50 seconden achter Jeroen van Doesburg in het netje en niet lang daarna was het al 0-2.  Wijk aan Zee liep al snel achter de feiten en kwam niet in het ritme, de lange bal werd gekozen en dit was bijna altijd balverlies.

Na de 0-3 leek de wedstrijd gespeeld, toen Gary nog een speler vasthield in het strafschopgebied had Jeroen weer de kans om zijn derde penalty te stoppen. De tegenstander was blijkbaar hiervan zo onder de indruk en schoot naast. Jeroen lag overigens weer in de goede hoek.

Toen vlak voor rust het hoogtepunt van de wedstrijd, een bal werd zeer goed terug gekopt door Joost en Mathijs haalde meteen uit en via de paal ging de bal het doel in. Ruststand 1-3

De tweede helft begon net als de eerste helft, de meeste toeschouwers zaten nog in de kantine toen het alweer 1-4 stond en Wijk aan Zee was geknakt. Nog een paar kleine kansjes voor Wijk aan Zee maar meer zat er niet in.

Een compliment voor reserve keeper Barry Janson  en niet vanwege zijn rol als ballenjongen maar vanwege zijn positieve gedrag langs de lijn. Eerst stond hij klaar om een zwaar teleurgestelde Tony op te vangen na zijn wissel en later sprak hij een toeschouwer aan op zijn negatieve commentaar. (Klasse Barry!).
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!