Van 2000 tot heden

Van 2000 tot 2004

Het seizoen 2000/2001 zou ook een seizoen worden waarvan de resultaten van ons vlaggenschip nou niet bepaald goed te noemen was. Onder leiding van trainer Anthony van de Mierde eindigde het 1e elftal op de tiende plaats, dit vooral omdat op het eind voldoende punten werden behaald. NEC ’75 werd toen het kind van de rekening.

Het seizoen 2001/2002 zou ook begonnen worden met Anthony van de Mierde als trainer. In november werd hij vervangen door Gilles Hendriks. Helaas mocht ook deze wisseling van de wacht niet baten en degradeerde het eerste elftal toch naar de vijfde klasse. Vooral de laatste wedstrijd tegen ZTS staat de meeste onder ons waarschijnlijk nog op het netvlies. Een monsteruitslag van 4-8 kwam in de boeken.

Gilles Hendriks zou ook het seizoen 2002/2003 de selectie onder zijn hoede nemen. Hoewel het 1e op de voorlaatste plaats eindigde was er geen enkele angst voor degradatie nodig. Het Amsterdamse NEC ’75 speelde zo slecht dat bij voorbaat al vast stond wie er zou degraderen. NEC dus.

In dit seizoen kregen we voor het eerst een zaterdagelftal binnen onze vereniging. De training werd verzorgd door René de Winter, geassisteerd door Gerard van Schie. Het sfeertje was perfect, de resultaten helaas niet. Ze eindigden onderaan.

Toen het bestuur in 2002 ter ore kwam dat er in de gemeente Beverwijk voor diverse voetbalverenigingen het nodige zou gaan veranderen, waaronder verplaatsingen en verbeteringen is het onmiddellijk aan de slag gegaan met de gemeente. Om een lang verhaal kort te maken. Na vele besprekingen werd het complex gerenoveerd het geen resulteerde in ons huidige staat. Op 25 oktober 2002 werd het vernieuwde complex geopend.

In de algemene ledenvergadering van 14 november kwam naar boven dat zowel Ben Henneman, Cees Valk en Leen Johansen niet langer dan één jaar wilde doorgaan met hun bestuursactiviteiten. Cees Hilbers liet dit goed tot zich doordringen. Op dat moment hadden we nog niet het besef wat er het volgend half jaar zou gaan gebeuren. Woensdag 7 mei was er een algemene ledenvergadering gepland met als enig agendapunt: bestuursverkiezing.

Het zou, zeker voor het zittende bestuur een complete verrassing worden. Cees Hilbers had voor vrijwel een compleet nieuw bestuur gezorgd. Elders in dit boekje vindt u dit nieuwe bestuur op de foto.

De F2-junioren werden najaarskampioen en de F3-junioren voorjaarskampioen.

Voor het seizoen 2003/2004 werd voor de selectie René de Winter als trainer aangesteld. Hoewel er aan de sfeer niets mankeerde hielp dat gegeven niet om degradatie naar de 6e klasse te ontlopen. De laatste wedstrijd thuis tegen PSCK moest gewonnen worden. Na een meer spannende dan fraaie pot voetbal was en bleef het 0-0. Tekort, daar Sporting Noord in de laatste wedstrijd twee goals maakte tegen Beemster en zodoende net boven ons 1e elftal eindigde.

De F1-junioren zorgde ervoor dat we toch nog een kampioen hadden in dit seizoen.