Mini Pupillen (MP)

Aantal spelers, wedstrijden en wissels (MP Pupillen)

Het standpunt van de KNVB is 4 tegen 4
Een complete ploeg in het veld bestaat uit vier veldspelers zonder keeper.
Het minimum aantal spelers inclusief doelman is drie.

Aanbevolen wordt vanuit de voetbal technische commissie om maximaal 4 tegen 4 te spelen en slechts bij extreme weersomstandigheden dit aantal uit te breiden tot 5 tegen 5 of maximaal 6 tegen 6 in overleg met de tegenstander.

De praktijk heeft geleerd dat het spelen van 4 tegen 4 door spelers en coaches het meest waardevol wordt geacht. Bij 5 tegen 5, 6 tegen 6 of meer worden voetbalweerstanden (ruimten, tegenstanders etc.) voor spelers groter en dit komt het jeugdvoetballeerproces niet ten goede.

Het doorlopend wisselen is toegestaan. Dit betekent dat het aantal door te wisselen spelers en het aantal malen dat men doorwisselt onbeperkt is.

De wedstrijden worden gespeeld op een kwart veld;
afmeting  40m x 20m
doel         3m  x  1m

Er worden twee wedstrijden tegelijk gespeeld, de uitslagen van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en dit maakt de definitieve einduitslag.

Na de wedstrijd worden door de E- en F pupillen penalties genomen
Het is een goede gewoonte na de wedstrijd de tegenstander en de scheidsrechter de hand te schudden.

ESM roept Robert Lewandowski uit tot Speler van de Maand, twee Nederlanders in de lijst

Vandaag om 12:00  Hij greep deze week naast de Ballon d'Or. De ESM waardeerde zijn inzet een stuk beter. Robert Lewandowski werd door de Europese samenwerkingsorganisatie van voetbalmedia, waaronder ook ELF Voetbal valt, uitgeroepen tot Speler van de Maand November. De aanvalsleider van FC Bayern München won de strijd nipt van Joao Cancelo. meer »

PANNA! 61 is uit: superinterview met Virgil, tips van Okita en Meulensteen, supertalent Wieke en Dani�lle geniet in Lyon

Vandaag om 10:00  De nieuwe PANNA! is er weer! In het nieuwe nummer kijken we al uit naar het WK van komend jaar met onze captain Virgil van Dijk. We vroegen Melle Meulensteen om tips over de lange bal, Jonathan Okita om tips over dribbelen, we spraken uitgebreid met Daniëlle van de Donk die nu in Frankrijk speelt, met het vrouwensupertalent Wieke Kaptein van FC Twente en bekijken welke voetballers het rijkst zijn. En natuurlijk acht superposters! meer »