Mini Pupillen (MP)

Aantal spelers, wedstrijden en wissels (MP Pupillen)

Het standpunt van de KNVB is 4 tegen 4
Een complete ploeg in het veld bestaat uit vier veldspelers zonder keeper.
Het minimum aantal spelers inclusief doelman is drie.

Aanbevolen wordt vanuit de voetbal technische commissie om maximaal 4 tegen 4 te spelen en slechts bij extreme weersomstandigheden dit aantal uit te breiden tot 5 tegen 5 of maximaal 6 tegen 6 in overleg met de tegenstander.

De praktijk heeft geleerd dat het spelen van 4 tegen 4 door spelers en coaches het meest waardevol wordt geacht. Bij 5 tegen 5, 6 tegen 6 of meer worden voetbalweerstanden (ruimten, tegenstanders etc.) voor spelers groter en dit komt het jeugdvoetballeerproces niet ten goede.

Het doorlopend wisselen is toegestaan. Dit betekent dat het aantal door te wisselen spelers en het aantal malen dat men doorwisselt onbeperkt is.

De wedstrijden worden gespeeld op een kwart veld;
afmeting  40m x 20m
doel         3m  x  1m

Er worden twee wedstrijden tegelijk gespeeld, de uitslagen van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en dit maakt de definitieve einduitslag.

Na de wedstrijd worden door de E- en F pupillen penalties genomen
Het is een goede gewoonte na de wedstrijd de tegenstander en de scheidsrechter de hand te schudden.

Wijk aan Zee wint Velsenoord toernooi

14 augustus 21:15  SV Wijk aan Zee wint zojuist het Velsenoord toernooi na een 0-1 overwinning (doelpunt Thijs Hittema) op gastheer FC Velsenoord.