Op een regenachtige zaterdagochtend mochten we spelen tegen VSV.
Na de slappe wedstrijd van vorige week wilden wij ons revancheren.

We begonnen wat ongemakkelijk ,omdat we dit keer vanuit een ander systeem speelde.
4-4-2. Dit deden we om achterin sterker te staan en compacter te spelen.
Dit systeem vereist echter wel een goede onderlinge communicatie in het doorgeven van welke speler je op moet pakken in de verdediging, en aansluiting naar voren in de aanval.

Met twee snelle buitenspelers maakte VSV het ons best lastig. Rugdekking was dan ook een vereiste. Dit ging lang goed, maar toch ontstond er een keer een situatie waarbij we op een lijn verdedigde. De tegenstander stuurde een slim balletje vanuit het middenveld in de diepte en op snelheid werden we geklopt. Ook Sid wist hier geen antwoord op, dus kwamen we met 1-0 achter. Concentratie werd gevraagd. Nog geen 2 minuten later werd een vrije trap van Gijs door de tegenstander zelf het doel in gewerkt en stonden we weer op gelijke hoogte. Helaas werd er voor rust nog een voorzet van de flanken goed binnengekopt door VSV en stonden we 2-1 achter. Ook hier moeten we van leren dat je sowieso altijd met je tegenstander moet meespringen om het hem lastig te maken. En je mag ook wel een beetje tegen hem aan staan of springen... Wij zijn van nature vaak toch te lief.

In de rust namen we met z'n allen door wat er goed ging en wat er niet goed ging. We moeten tenslotte blijven leren. We spraken af goed geconcentreerd te blijven spelen, met een goede communicatie en als een blok te verdedigen en als een blok aan te vallen.

De tweede helft was om te smullen. Gedoseerd gingen we afjagen daar waar het kon en waren we als een blok aan het verdedigen. Bijna elk duel werd gewonnen en we veroverde de bal vrij snel van de tegenstander. Zij konden hem niet langer dan 3 keer in het bezit houden. Het was een genot om naar te kijken, de passie waar jullie mee speelde. In de 51e minuut werd het harde werken beloond nadat de tegenstander wederom een eigen goal maakte op een corner van Bink. 2-2. Onze lust op de overwinning was nog niet gestild. We bleven afjagen en met zeer veel druk voetballen op de helft van VSV. Wij hadden absoluut het betere van het spel.

We raakte nog via een schot van Bink de kruising. En helaas liepen Jordy en Jelle elkaar een keer in de weg voor een absolute kans op een goal. Ook Gijs die een keer door de verdediging heen sneed, maar misschien iets te vroeg schoot, kon er niet voor zorgen dat wij met een verdiende overwinning naar huis zouden gaan. 2-2 was het en bleef het, maar wat een pot vol passie was dit! Mannen bedankt het was geweldig om te zien. Wat een strijdlust. Prima!