SV Wijk aan Zee JO17-1 - Terrasvogels B1

Datum

23 januari 2016 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na een week van vorst en regen ging de wedstrijd toch door. En terecht. Het was prachtig weer. In de laatste najaarscompetitie wedstrijd hadden wij ook tegen Terrasvogels gespeeld en helaas verloren met 2-3 terwijl we met 2-0 voor stonden. Dus vandaag gingen we voor de revanche. We begonnen goed en hadden in de eerste helft ook het betere van het spel. Terrasvogels kon niet door onze sterk spelende achterhoede heen breken en voorin waren we gevaarlijk. Na 14 minuten werd een dieptebal van Sam prachtig door Gijs verwerkt die via een mooie actie/solo vanaf de achterlijn Bram wist te bereiken. Bram wist de bal koelbloedig af te ronden, en zo stonden we na een kwartiertje terecht voor met 1-0. We bleven goed geconcentreerd spelen. Ook Alessio, die de zieke Sidney verving, deed het uitstekend. Wel waren er langs de kant al enige negatieve geluiden te horen van de coach van de tegenstander, die daarin zijn grensrechter meenam. Een niet geziene (aangeschoten)handsbal was daartoe de aanleiding. De rapen waren gaar toen Gijs doorbrak en door de keeper werd neergelegd. De coach vond dat het buiten het strafschopgebied was . Leon, de scheids, vond het echter een strafschop. Hier moest enige tijd over gediscussieerd worden. Leon gaf echter, volkomen terecht, de strafschop aan Wijk aan Zee. In mijn ogen mocht de coach van Terrasvogels niet eens klagen, want voor het neerhalen van een doorbrekende speler staat rood. Door alle consternatie moest de strafschop natuurlijk nog wel genomen worden. Voor onze aanvoerder Mees bleek dit uiteindelijk een te lastige opgave, en in de rebound wist Bram het net ook niet te vinden. Uiteindelijk kwam terrasvogels als winnaar uit deze vervelende situatie. Sterker nog, hierna gingen zij er weer in geloven. Dit gevoel namen ze mee de kleedkamer in voor de tweede helft. Omdat Leon tijdens het parkeren van zijn auto een ander auto schade had aangericht kon hij de tweede helft niet meer fluiten. Aan mij de schone taak dit over te nemen. Dat Terrasvogels de tweede helft beter speelde en wij minder geconcentreerd maakte het moeilijk de rust in het spel van Wijk aan zee te bewaren. Ondertussen bleef het gezeur over enkele beslissingen van de scheidsrechter door de coach gewoon doorgaan.  de druk nam toe. En toen Alessio een schot niet in eerste instantie kon pakken, was er een speler van Terrasvogels als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. We hadden het moeilijk. Niet veel later ontstond er voor de goal wederom een hectische situatie waarbij Alessio met een achterwaartse snoekduik de bal nog voor de lijn wilde weghalen... Wijk aan Zee beschikt echter over een eerlijke (en zo hoort het) grensrechter die constateerde dat de bal achter de lijn was. 1-2. Helaas voor ons stonden we achter. We probeerde inde resterende minuten er nog alles aan te doen om in ieder geval de gelijkmaker te maken. Maar het mocht niet baten. Na het eindsignaal kwam de coach nog even zijn excuus aanbieden voor wat hij noemde zijn emoties in het spel. Ik kan alleen maar zeggen, dat dit niet hoort en aan jullie vragen hier geen voorbeeld aan te nemen. Groet, Marco