Scheidsrechter

M. Hoogendijk

Accommodatie

Onbekend

Op een stormachtige sinterklaasdag mochten wij aantreden tegen een ploeg die ongeveer gelijk stond met ons op de ranglijst. SVIJ B1 wilde dan ook graag van ons winnen en dachten dit te doen door in de eerste helft te kiezen voor het voordeel van de wind. Vol druk begonnen zij ons in de eerste minuut al te bestoken. En met resultaat. Want nog voor wij met onze ogen hadden geknipperd, stonden we al 0-1 achter. De wind bleek inderdaad de grootste tegenstander van vandaag. Gelukkig gold dit natuurlijk voor beide partijen. Wij speelde paniekerig en hadden niet genoeg rust aan de bal. Dit kwam gedeeltelijk door de wind en het feit dat SVIJ met veel druk speelde. Hierdoor ontstond ook de 2e goal. Wij waren zeker niet kansloos in de eerste helft en begonnen langzamerhand de wedstrijd wat meer naar ons toe  te trekken. Dit resulteerde uiteindelijk in een goede goal van Gijs, die voor deze wedstrijd in de spits zijn kwaliteiten mocht laten zien. Hij wist het schot van Mees in tweede instantie binnen te tikken.1-2 Nadat we in de rust hadden aangegeven dat wij ons niet mee moesten laten slepen door de wind en alleen maar lange ballen zouden spelen, gingen we voor de gelijkmaker. Dit leek wel een kopie van de eerste helft , maar nu in ons voordeel. Binnen een minuut wist Gijs de stand al gelijk te trekken. 2-2. Daarna ging het snel. Binnen 3 minuten scoorde wij 3 keer! Eerst was het Daan Dellevoet die op een schot van Gijs de 3-2 kon binnen tikken. Daarna was het Gijs zelf die de 4-2 voor zijn rekening nam. Meteen daar achteraan scoorde Mees met zijn chocoladebeen en een bekeken schot de 5-2. Vader Frans was trots maar kon dit op dat moment niet laten blijken want hij was de invallende scheidsrechter, omdat Michel uit moest vallen met een hamstring blessure. 5-2, wat een weelde. Maar het was nog niet voorbij. De mooiste aanval moest nog komen. Daan Dellevoet liet zien dat hij niet zelfzuchtig was en wachtte net zo lang tot hij Nigel goed kon bedienen om zijn goaltje mee te pikken. Schitterend! 6-2 en verdiend! Volgende week hebben we een leuk teamuitje als afsluiter van het jaar. Tot dan. Groet, Marco