Has, H.J.B.

Accommodatie

Onbekend

Omdat de tuchcommissie van de KNVB district west 1 had vastgesteld dat koploper ZSGO/WMS lange tijd met een ongerechtigde speler had gespeeld werden zes duels ongeldig verklaard en moesten worden overgespeeld.

Wijk aan Zee was een van deze ploegen die een tweede kans kregen om de Amsterdammers een pootje te lichten. Voor de formatie van Arvid Smit een belangrijke beslissing, omdat de 3-1 nederlaag uit de boeken werd gestreept en Wijk aan Zee ineens een kans kreeg de tweede periode binnen te halen.

Omdat meerdere ploegen kansrijk waren, waren verschillende scenario's mogelijk. Voor Wijk aan Zee telde maar een resultaat: winnen.

De bezoekers waren er dicht bij, maar konden na afloop wel leven met het 0-0 gelijkspel. ,,Een uitstekend resultaat" jubelde Smit.  In de slotfase hadden wij nog drie punten kunnen pakken, maar als je de wedstrijd bekijkt, dan is een gelijkspel wel de juiste verhouding."

Het is opvallend dat Wijk aan Zee de laatste weken laat zien dat het in staat is een goed resultaat tegen sterke ploegen te halen. De ploeg draait op een uitstekende organisatie met een sterk sluitstuk in de persoon van doelman Danny Burger.

Hoewel Wijk aan Zee weinig kansen weggaf, stond Burger op de momenten dat ZSGO wel doorkwam telkens op de goede plek.  Wijk aan Zee deed weinig voor de koploper onder en kreeg zowel vlak voor de rust als vlak voor tijd twee grote kansen de zege te bemachtigen. Thijs Hittema en Mike van der Heijden wisten echter het net niet te vinden.

Vooral de laatste 20 minuten - beide elftallen zochten vol de aanval omdat zij niets hadden aan een puntendeling - waren spectaculair. ,,Van beide ploegen werd een treffer afgekeurd'', aldus Smit. Hier kan ik vrede mee hebben.

bron: Rinus van der Lugt NHD