Purmersteijn C2 - SV Wijk aan Zee JO15-1

Datum

16 mei 2015 11:30

Accommodatie

Onbekend

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen. We begonnen in de regen tegen de kampioen. De vorige keer tegen Purmersteijn C2 speelde wij onze beste wedstrijd. We verloren wel maar speelde echt heel goed. Vandaag vertrokken we zonder Cody, Nigel, Christiaan en Ramon... Best een moeilijke opgave dus om te proberen de kampioen te verslaan. Maar we begonnen uitstekend aan de wedstrijd, en dat in de week van de kermis... Iedereen was scherp en met Alessio op doel en Sidney in de spits was de tegenstander al na 1 minuut de kluts kwijt. Sid nam de bal van Bink perfect aan, schermde hem heel goed af, kapte 2 man uit en schoot beheerst in de hoek. 0-1. Achterin met Jelle als steun in het centrum voor Tim stond onze defensie ook als een huis. De tegenstander had moeite om grip op ons te krijgen. We waren scherp in de duels en toonde aan dat we graag wilden winnen. Na een diepe bal van Jelle op Sidney kwamen we op 0-2 voorsprong omdat Sid de bal wederom keurig en beheerst wist af te ronden. De tegenstander had geen vat op het krachtige en atletische lijf van onze keeper, die wij voor deze wedstrijd hadden omgetoverd tot spits. 0-2, wat een weelde, en ook nog met goed voetbal. De tegenstander is eigenlijk niet in de 16 geweest bij ons. Met geluk maakte zij voor rust toch de 1-2. Een afstandsschot dat zwabberde, werd door Alessio nog wel aangeraakt maar net niet genoeg om hem helemaal uit de kruising te halen. De tweede helft stond er veel op het spel. Een prachtige afsluiting van het seizoen, door te winnen van de kampioen. Bij een gelijkspel of de overwinning zou ik trakteren! We speelde al als een hecht team, maar deze belofte deed nog wat extra krachten los komen. Een vrije trap van Bink werd oor niets en niemand aangeraakt, ook niet door de keeper. 1-3. De kansen op 1-4 waren er meer dan dat het 2-3 zou worden. Daan Dellevoet kreeg 2 prachtig uitgespeelde kansen, maar wist ze niet te verzilveren. Ook Sidney kreeg nog een kans... ook deze ging er niet in. De spanning was te snijden. Vooral toen een zondagsschot vanuit de tweede lijn onhoudbaar voor Alessio, die geweldig stond te keepen, in de bovenhoek zeilde. 2-3! Het zal ons toch niet gebeuren, dachten wij met z'n alle! Maar we hielden stand, zelfs met een wat partijdige scheidsrechter. Mannen, dit was genieten van de bovenste plank. Wat een afsluiting van het seizoen! Wat ons rest is nog een gezellig toernooi in West Zaan op 7 juni. We zien elkaar dan. Vriendelijke groet van jullie trotse coach, Marco