Scheidsrechter

Hamersveld, J.M. van

Accommodatie

Onbekend

,,Een beetje zuur" vond Arvid Smit de puntendeling van Wijk aan Zee zondag bij DSS. Er leek in de 2e helft ook weinig aan de hand bij een 0-2 voorsprong, maar waar Wijk aan Zee verzuimde de score uit te breiden kwam DSS in de slotfase nog langszij: 2-2

Net zoals op de andere velden speelde het weer een grote rol. Gesteund door de wind kwamen de bezoekers voor rust op voorsprong via Remco Rozestraten. Na de thee leek het nog goed te gaan voor Wijk aan Zee, helemaal nadat Mike Niesten de score verdubbelde.  Er volgden nog meer kansen, maar een derde treffer bleef uit.  Een doelpunt van DSS viel wel in de 83e minuut, waarna ook de gelijkmaker vlak voor tijd nog op het scorebord kwam: 2-2

Zodoende liet Wijk aan Zee onnodig twee punten in Haarlem. Dat vond ook Smit, die tot het laatste half uur geenszins het vermoeden had dat zijn team nog een zware middag zou krijgen.  ,, We waren de betere ploeg en er leek dan ook niets aan de hand. De laatste dertig minuten hadden we moeite om de bal vast te houden maar desondanks kregen wij veel kansen in de omschakeling.''

Dat DSS nog een punt kon pakken nam hij zijn ploeg wel kwalijk, Een overwinning was verdiend geweest maar dan hadden wij het eerder moeten afmaken. Je weet dat wanneer dit niet gebeurd zij uit bijvoorbeeld een dood spelmoment kunnen scoren. Als wij de marge eerder hadden vergroot dan hadden wij nu niet zuur puntverlies geleden. Daar ben ik wel doodziek van en moeten wij ons zelf verwijten.