Scheidsrechter

Blank, L.C.

Accommodatie

Onbekend

Balende maar nog geen wanhopende gezichten gisteren bij Wijk aan Zee. Arsenal was met 0-2 domweg te sterk voor de thuisploeg, dat zijn vierde nederlaag op rij moest incasseren.

Het is nu belangrijk om te zien hoe de groep dit oppakt. We moeten hier doorheen en gewoon op dezelfde weg doorgaan. Dan komen de punten vanzelf", zegt hoofdtrainer Arvid Smid.  De 33-jarige Beverwijker zag bij de tegenstanders spelers waar hij zelf nog mee gevoetbald had. Keeper Nick Ruijmgaart (35 jaar) en aanvaller Melvin Holwijn (34) doen nog wekelijks mee, waar Smit dit seizoen voor zijn trainersloopbaan koos.
Al ben ik daar ondanks deze nederlaag ook niet bang voor. We hebben geen goede groep. Iedereen is nu wel even teleurgesteld, maar we moeten proberen volgende week dan maar de puntjes te pakken''.

Gisteren kon Wijk aan Zee geen enkel moment aanspraak maken op de winst. Arsenal toonde zich zeer effectief met de kansen en wist in een tijdbestek van vijf minuten de zege binnen te halen. Een inschuiver van Holwijn en een rake kopbal van aanvoerder Jeroen Acda betekenen halverwege de eerste helft een 0-2 voorsprong. De thuisploeg wist daar weinig tegenover te stellen.

In de tweede helft drong Wijk aan Zee wel aan, maar bleven grote kansen uit. Ook met verse aanvallers in het veld wilde het niet echt lukken bij de thuisploeg.  Tot een kwartier voor tijd. Keeper Danny Burger gooide de bal snel naar Stanley Herf die met een diepe bal Huib de Vries bereikte. Deze zag zijn inzet via de onderkant van de lat terug het veld inspringen.

,,Als die erin gaat , hadden we misschien nog een kans gekregen op meer. Al weet ik niet of we daar de kracht nog voor hadden gehad. Want ik kan niets zeggen of de mentaliteit van de jongens. Ze hebben goed gestreden. Maar we hebben volkomen terecht verloren. Op kwaliteit zijn we geklopt door deze tegenstander. Zij hebben in de eerste helft twee kansen en die vliegen er meteen in. En eerlijk gezegd hadden zij in de tweede helft nog wel wat kansen om de nederlaag groter te maken'', aldus Smit.

De Amsterdammers kregen in de tweede helft inderdaad vier enorme kansen, maar stuk voor stuk wilden de spelers het allemaal te mooi doen - met stiftballen- doen waardoor een treffer uitbleef.

bron : Monne Reitsma (NHD)