Steur, P.G.

Accommodatie

Onbekend

Met vertrouwen na een goede voorbereiding begon het team van Wijk aan Zee-trainer Arvid Smit aan het nieuwe seizoen.

Van meet af aan golvde het spel heen en weer en probeerde beide ploegen vroeg druk te zetten. In de achtste minuut wist de reservekeeper van promovendus KDO de bal knap over te tikken en twee minuten later belandde een kopbal van Wijk aan Zee op de rechterpaal.

Wijk aan Zee had een licht veldoverwicht de eerste 20 minuten maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten.

Daarna was het gebeurd, in de 25e kwam een speler van KDO in een "één op één situatie" met Danny Burger. Het geplaatste schot van KDO werd ternauwernood gered door onze keeper, maar in de rebound was Menno Lingeman zeer koelbloedig en schoot de 1-0 tegen de touwen. Twee minuten later kon de feestvreugde niet op voor het thuispubliek toen Menno Lingeman zijn tweede treffer van de middag wist te maken. Na een voorzet van Mathijs van Rijn vanaf de achterlijn, was Menno Lingeman wederom zeer alert en schoot de 2-0 binnen.

KDO kreeg kansen met snelle vleugels spelers en Wijk aan Zee gaf heel veel ruimte weg achterin.  Na een heel goede corner van Menno Lingeman kon Joris Kortenhorst die overigens helemaal vrijstond de 3-0 binnenkoppen.  In de rust gaf trainer Arvid Smit aan dat als wij snel in de wedstrijd terugkomen wij nog een kans hebben.

In de tweede helft probeerde Wijk aan Zee een aansluitingstreffer te maken en vanuit een meer gesloten verdediging naar voren druk te zetten.  Dit leverde een aantal kleine kansen op.  Maar helaas in de 74e minuut kon de linksbuiten vrij doorkomen en wist de vrijstaande "topscorer van het vorig seizoen" Mathijs van Rijn te bedienen en die hard de 4-0 inschoot.  In de 80e minuut wist Danny ten Hoope nog uit een vrije trap de 5-0 te maken.

Daarna waren er nog twee grote kansen op de 6-0

,,Dit is een onverwachte domper'',stelde Arvid na afloop vast. KDO profiteerde optimaal van de ruimte die wij achter onze verdediging weggaven. Omdat Wijk aan Zee een optisch veldoverwicht had, besloten de spelers iets meer naar voren te voetballen maar dit was helemaal niet bedoeling.

Volgende week spelen wij tegen Schoten die ook hard onderuit gingen tegen AGB en KDO gaat op bezoek bij titelkandidaat DSOV.

Goed nieuws voor de selectie was er ook maar dit kwam uit Heerhugowaard waar het 2e van Paul Brussel met 1-3 van KSV 2 heeft gewonnen.