Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Wijk aan Zee toont veerkracht en wint bij Schoten

25 januari 2015 16:15

Na een 2-0 achterstand en een afgekeurde 3e goal wint Wijk aan Zee nog met 2-4 bij Schoten en pakt de 1e plek in de 2e periode

De eerste helft was van beide kanten van een zeer matige niveau, helaas uit een van de spaarzame aanvallen van Schoten kwamen ze op een 1-0. Er was geen inzet en 'van twee kanten persoonlijke fouten.  Wijk aan Zee kwam nog tot drie goede kansen via Thijs en Lex.

Helaas waren de eerste 15 minuten van de 2e helft nog dramatischer, na een misverstand van ons centrale duo kon Schoten op 2-0 komen vlak na rust  En vlak daarna werd de 3-0 afgekeurd en hield Danny Burger het 1e op de been.

Na achterin een tactische omzetting en het inbrengen van Jim en Cebrail begon het een beetje te lopen. Vooral de strakke voorzetten van Cebrail brachten veel gevaar, uit de kluts scoort Lex de 2-1 en hierna kwam het geloof terug en kwam er strijd.

Een kwartier voor tijd maakte Cebrail de 2-2 en kort daarna had hij nog een prachtige omhaal op de lat.

Tien minuten voor tijd scoorde Lex de 2-3 maar op appelleren van de Schoten grensrechter werd de goal afgekeurd nadat de scheidsrechter al naar het midden had gewezen. De laatste 10 minuten waren echt een thriller, en vlak voor tijd maakt Jim
er 2-3 van maar de koek was nog niet op.  In de laatste seconde gleed Lex nog de 2-4 binnen.

Door dit resultaat en het verlies van AGB en de afgelasting van KDO komt Wijk aan Zee op de 1e plek in de 2e periode.  (ZSGO heeft reeds al een periode gewonnen en telt dus niet mee)

Het 2e had eerder op de dag ook al een soortgelijk huzarenstukje uitgehaald.  Na een achterstand werd er ook met 2-4 gewonnen.