Voorbeschouwing IVV 1 - Wijk aan Zee 1

14 maart 2014 20:00

Komende zondag speelt Wijk aan Zee 1 uit tegen IVV 1 uit Landsmeer, vorig seizoen was IVV met topscorer en spits Enzo Stroo (alweer 19 goals) in de gelederen de absolute titelkandidaat, dit seizoen is IVV wederom een subtopper. Momenteel bezet de ploeg van trainer Adri Looijen de 4e plek met 11 punten voorsprong.

Wijk aan Zee is op dit moment de gedeelde koploper in de 3e periode, na de zwaar bevochten overwinning tegen KFC.  Met Bob van der Waal in ieder geval terug na een schorsing hopen wij dat de ploeg redelijk compleet is.  Met twee spelers (Dave en Mike) in het sterrenklassement van het NHD was Wijk aan Zee goed vertegenwoordig.

IVV verloor vorige week met 3-2 van Kolping Boys, en was de week ervoor met 3-2 te sterk voor KFC.

Vorig seizoen was het ijskoud maar toen zagen wij veel goals (7-3 verlies) in Landsmeer, en de heenwedstrijd dat seizoen (9-2 overwinning) was natuurlijk fantastisch.

Dit jaar was de thuiswedstrijd niet zo fijn met een 0-2 verlies, hieronder nogmaals het verslag.

Wijk aan Zee – IVV  0-2    (27-10-2013)

Helaas nog steeds zonder Mike Niesten en Hidde Fennega begon Wijk aan Zee goed aan deze wedstrijd, met windkracht 6  tegen in de 1e helft creëerde Wijk aan Zee toch een paar kansen.  Halverwege de 1e helft begon IVV van het weervoordeel te profiteren.  Helaas aan het einde van de 1e helft maakte de reeds in de voorbeschouwing aangekondigde topscorer Enzo Stroo uit een bijna onmogelijk hoek buiten de 16 meter toch de 0-1.

I
n de 2e helft probeerde Wijk aan Zee nog wat terug te doen, helaas maakte Enzo Stroo in de 59e minuut knap de 0-2,  de wedstrijd leek gespeeld.  Trainer Hilmar de Groot haalde verdedigde middenvelder naar de kant en bracht spits Tony Tilgenkamp in de ploeg en Wijk aan Zee begon flink druk te zetten op IVV, helaas een afgekeurd doelpunt van Thijs Hittema, baal op de paal van Mathijs, schot van Tony net over. Bob met een paar mooie voorzetten van links, maar de uitstekend spelende keeper Daniels van IVV hield onze tegenstander op de been.

Volgens Hilmar waren wij niet doeltreffend genoeg in de afronding en moeten wij meer overtuiging krijgen in het afronden van kansen.  Verder speelde Wijk aan Zee te gehaast bij een achterstand waardoor er teveel onrust in de ploeg kwam.

Trainer Adrie Looyen van IVV heeft blijkbaar een wedstrijd op het 2e veld gezien want in zijn commentaar in het Waterlands Dagblad noteerde hij een makkelijk overwinning voor IVV die veel hoger had moeten uitvallen, IVV was op alle vlakken de betere.